nedjelja, 9. rujna 2018.

Aloe Vera Gel zašto se koristi?


Aloe Vera Gel zašto se koristi?

Različite su studije provedene kako bi se ispitale prednosti aloe vere biljke i ustanovljeno je da aloe vera zapravo ima nekoliko svojstava koja su učinkovita u liječenju različitih stanja kože, od suhoće kože do kozmetičkih oboljenja.

Također je ustanovljeno da je korisna u liječenju rana i opekotina, manjih kožnih infekcija, ekcema, genitalnih herpesa, peruti, psorijaze i dr.

6 prednosti korištenja aloe vera gela za kožu:

1. Ublažite opekline


S antiinflamatornim i svojstvom hlađenja, gel Aloe Vera savršen je lijek za kožu koja je izgorjela jer osigurava zaštitni sloj kože koji pomaže zadržati vlagu. 

Aloe je također bogata antioksidansima i mineralima koji mogu pomoći u brzini ozdravljenja te je korisna u lokalnom liječenju upalnih stanja kože kao što je crvenilo kože.

2. Hidratizirajte kožu

Za hidratantnu kremu koja ne ostavlja masni film na licu, nemojte tražiti dalje od Aloe Vere jer omekšava kožu bez začepljenja pora.

Aloe Vera gel također se može koristiti kao tretman nakon brijanja, jer će učinkovito hidratizirati kožu.

Istraživanja su pokazala da je ekstrakt Aloe Vere učinkovita prirodna supstanca za poboljšanje hidratacije kože - čineći ga korisnim sastojkom kozmetičkih formulacija te kao tretman za suhu kožu.

3. Ubrzajte zacjeljivanje rana

Aloe vera gel se najčešće koristi kao lokalno liječenje za rezove, opekline i druge rane - i to s dobrim razlogom.

Pregled četiriju eksperimentalnih studija pokazalo je da Aloe Vera može smanjiti vrijeme ozdravljenja prvog ili drugog stupnja opeklina za gotovo devet dana, u usporedbi s kontrolnim skupinama.

Ove nevjerojatne rezultate mogu se objasniti činjenicom da Aloe vera gel ubrzava reprodukciju stanica kože čak osam puta i prodire u epidermu (vanjski sloj kože) četiri puta brže od vode, kaže dr. Danhof iz North Texas Research Laboratories.

4. Za borbu protiv starenja

Budući da je bogat vitaminima C i E i beta karotenom, Aloe vera gel ima i anti-aging sposobnosti.

Nadalje, Aloe Vera može se uzimati u obliku dodataka prehrani za borbu protiv starenja jer su mnoga istraživanja pokazala da povećava tjelesnu proizvodnju kolagena i poboljšava elastičnost kože za samo 90 dana.

5. Smanjite akne i infekcije

Imate li problema s aknama i prištićima želja vam je sigurno da pronađete prirodno i blago sredstvo za čišćenje lica. Aloe vera gel radi na nekoliko razina.

Njegova antibakterijska, antiseptička i protuupalna svojstva štite kožu od bakterija i drugih patogena koji dovode do infekcije i upale jer sadrži tvari koje stimuliraju rast novih stanica, dok glikoproteini smanjuju upalu i crvenilo.

Kao astringent, Aloe Vera smanjuje veličinu pora, što pomaže u održavanju višak sebuma, prljavštine i mikroba.

U ayurvedskoj medicini Aloe se također koristi za liječenje psorijaze i ekcema.

6. Smanjite nepravilnosti na koži

Zbog svoje sposobnosti ubrzanja reprodukcije stanica kože, borbe protiv upale i smanjenja crvenila, Aloe Vera gel je izvrstan prirodni tretman za smanjivanja akni, ožiljaka i strija.

S dodatkom soka od limuna, također možete ublažiti pjege.

Ne propustite pročitati naš članak Aloe Vera u stanu i kući

Nema komentara:

Objavi komentar